„Војна на ѕвездите“ од еден друг агол

star-wars-sleeve-tattoo_large

„Војна на ѕвездите“ во тетовирањето

 

Сите знаат за „Војна на ѕвездите“,  а и сите имаат по некој карактер од тој филм  што им е омилен или пак го мразат. Единствени луѓе кои не ги сакаат „Војна на ѕвездите“ и се што е поврзано со нив, се луѓето кои не успеале да изгледаат ниту еден дел од епските серии од најпознатата империја на универзумот. Кога ке размислиме за кинологијата можеме слободно да заклучиме дека овој генерациски филм во продолжетоци остави најголем впечаток на оваа уметност, впечаток на револуција во кинологијата доживеана преку столчињата на кино салите. Карактерите на филмот се незаборавни, приказната е забавна, светла и темна, акција, комедија и драма во склоп со фантазија – има толку многу работи во филмот да се сакаат што дури и е преголем избор. Со толкав избор на на работи кои може да ги обожуваме за ваков филм како може да нема и инспирација за Тетовирање и Тетоважа во стилот на „Војна на ѕвездите“ !

 

emperor-star-wars-tattoo_large R2D2-star-wars-tattoo_da05f08e-b10d-4065-95ae-bfe4134771fd_large R2D2-star-wars-tattoo_large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Каква Тетоважа да избереме во стилот „Војна на ѕвездите“?

 

Кога ке одлучиш дека треба да се инвестира во тетоважа од темата„Војна на ѕвездите“ прашањето е: што поточно да истетовирам?Можеби си видел многу девојки и мажи, но изборот е преголем за да се најдеш во улога на еден од личностите од „Војна на ѕвездите“!  Тогаш да прашаме: зошто еден карактер, темата на „Војна на ѕвездите“ е непресушна и фантазијта изобилува со се она што го живееме во вистинскиот живот.

Како на пример:Dart Vader – многу популарен избор, како што е и Han Solo(мажествена животна фигура).

Да се решиш за тетоважа од „Војна на ѕвездите“ е одличен избор, но немој премногу да личиш на некој од карактерите, несакаш да бидеш толку препознаен и поистоветуван со еден лик 🙂

Можеби Wedge Antilles, па кој стои зад целата игра за победа над Vader – јас мислам тоа е добра идеја за тетоважа 🙂

Пробај и ти да бидеш уметничка душа, размислувај  ”надвор од кутијата”, погледај и раскажи го филмот со свои зборови – долови го тетовирањето во нашиот универзум, во стилот на безсмртната уметност – тетоважата!

 

12186729_605089476298271_1436425598280902166_o 1975203_1072230722873179_5477691607861613168_n 12391238_1553892968083745_3181539442425742427_n

Зошто „Војна на ѕвездите“ тетоважа?

 

Доколку бараш перфектна тема за тетовирање јас мислам „Војна на ѕвездите“ се перфектна тема за тетоважа на било машко или женско како личност.Кога ке ја прегледаш светската библиотека на едни од подобрите тетоважи ке видиш дека оваа тема е непресушна и една од најинспиративните – може да се изразиш како ”јак воин” – може да бидеш ”принцеза воин” или пак едноставно можеш да бидеш ”император”,”филозоф и мислител” и др.

boba-fett-helmet-star-wars-tattoo_large boba-fett-tattoo-1_large chewy-star-wars-tattoo_large Darth-vader-star-wars-tattoo_large Club-Tattoo-Mike-Bianco-San-Francisco-Pier-39-110-1436200325

 

Dart Vader

Епска битка помеѓу Obi-Wan Kenobi и Dart Vader добива друго ”модерно” значење во тетовирањето – нема повеке ”Death before Dishonor” сега е ”Dart Vader before Dishonor”

Но, не застануваме тука – маската на Dart Vader во комбинација со костур или пак познатата „Sвезда на смртт“ е сепак побезсмртно од најјакиот бог во грчката митологија – дали би се нашло нешто повеке од религиозно значење во овој лик – ”лошото мора да се роди од доброто”, или па едноставно ”Јас сум избраниот”.

Непресушна тема – епската приказна за се што сме сакале да бидеме е сепак возможна, а тоа тетоважата „Војна на ѕвездите“ го овозможува!

Уживајте во оваа галерија која се надеваме ќе ви овозможи и вие вашата фантазија да ја преточите со една ваква тетоважа!

Free-shipping-26pcs-set-Star-Wars-font-b-Tattoo-b-font-Stickers-Set-font-b-Starwars (1)

star wars tattoo flash

Star-wars-small

c06d2d5634ca283deaccba7abd08e477

4241024_8081372_pm

tumblr_n7yhjobzl41qete28o1_500

65e7e960f4e16dceab97618452f978ee

ewok-star-wars-tattoo_largehyperrealistic-star-wars-tattoo_large

Lando-star-wars-tattoo_large

 

storm-trooper-sleeve-star-wars-tattoo_large (1)yoda-star-wars-tattoo_19b78f59-7b67-4929-8cb2-fb9ea8f41405_large

yoda-star-wars-tattoo_largeyoda-star-wars-tattoo_largestar-wars-sleeve-tattoos_large

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *