Не суди за книгата по кориците!!!

LPetrilla_KevinSousaFeature-75

Професионализамот не е врз основа на тоа како изгледате, туку е врз основа на тоа како вие комуницирате и како постапувате со другите. Постојат ширум светот милиони вработени луѓе кои напорно работат, а се  тетовирани и испирсани. Ние веруваме дека негативните стереотипи и дискриминација не се пребродуваат и разрешуваат само со зборови, туку со дела, работна етика и карактер.

1383462_454429478006693_1810531809_n

 

Во последно време има драстична промена на некои работни места и во некои области што се однесува до тоа дали имате тетоважи, каде се наоѓаат тие и дали се гледаат истите. Повеќето компании навистина и нема да превземат ништо, нема ни да реагираат за тетоважите на вработените,се додека тие не се видливи.

Feature-Facts-660x301

Бројни компании одбиваат совршено квалификувани и способни поединци, бидејќи не им се допаѓа идејата за тетоважи во нивната работнаоколина. Но, претпријатијата и организациите со тек на време ја реализираат  грешката на нивните начини и ги менуваат  нивните политики.tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-3

На пример Студиото Дизни неодамна ги променети неговата политика за вработување, како и кодексот на облекување за да се приспособат на персоналот кој има тетоважи; а причината за тоа беше дека Дизни не може да најде доволно квалификуван персонал и без нив. Меѓутоа, додека професионална средина може да се менува постепено, општата перцепција на луѓето и натаму останува иста.

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-12

0db64e_57fb1f4e1a5647d1b5a80d9cc7ca0a75 947319_1180450738655602_4852110341897815163_n

 

Тетоважите и пирсингот веќе не се непрофесионални, барен не во ова модерно време на експанзија на истите. И сепак на крајот на денот, бизнисите имаат корист од највисоко квалификуваниот, обучен, образован и искусен персонал, а ако тоа се вработените кои имаат тетоважи или пирсинг, ова значи дека можеби е време да се вработи  “најдоброто нешто” за вашиот бизнис.

 

woman

Сватете не е погрешно да се отпушти некојкој има тетоважи или пирсинг, како што не е во ред да не се вработи некој со тетоважи и пирсинг. Не е во ред, не е економично и не е етички да се направи било која од овие работи поради површни причини, анаместо од причините кои се темелат врз основа на вештина, искуство, образование, и карактер.

police-officer_21

Не судете за книгата никогаш по кориците кои ги има, што значи запознајте го човекот неговиот карактер не судете по тетоважите или пирсовите кои можеби ги поседува.

0db64e_666f9ed8c3b74a84a8e57f382902cd06

Светската организација

Support Tattoos And Piercings At Work

се занимава со дискриминација на луѓето кои се тетовирани и пирсани.

tumblr_no8t96cbkb1s633n5o1_1280

Tattoos1

tattoo-portraits-uncovered-alan-powdrill-17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *