Моето тело е твое!

Иноватнивните и креативните луѓе секогаш излегуваат во преден план!

Illma-Gore-595x446

Минатата недела, Illma Gore, уличен уметник од Австралија, започнува онлајн кампања за тетовирање на нејзиното тело од врвот до петите со имиња како групен интернет проект (crowdsourced) на веб страната:кикстартер (https://www.kickstarter.com). За минимална сума пари, како на пример $ 10, јавноста може да постави било име или порака која им се допаѓа – и тоа ќе биде вечно врежано на нејзината кожа.Illma-Gore-Tattoo-Me-proj-007

Вашиот потпис како едно уметничко дело? Тетовирај ме! Кампања која преку групно проектни (crowdfunding) сајтови ќе создаде “апсурдно, убаво” уметничко дело на целото нејзино тело.

48ad1ff4-7f3f-461f-a355-fa1f4341e71d-620x372На прашањето ЗОШТО таа одговара затоа што ми се може!  Моето тело е моето единствено платно!

Гор искрено зборува за важноста и за значењето кое за нејзе го има трајноста на нејзиниот уметничко дело: “Се  стремам да се дадам себеси на другите како платно која дише, платно, кои не може да биде закачено и продадено во галерија. Тоа е она што ме интересира мене. Додека се предаваме себе си на каприците на светот во кој живееме, тетоважата за мене е  врската со која го остваруваме  крајниот индивидуализам!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *